FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy •  Galerie   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 
 
 JESTEM REKRUTEM!!!!!!!!! Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Twister




Dołączył: 26 Sie 2006
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 20:57, 26 Sie 2006 Powrót do góry

elo elo jestem nowy rekrut mój nick na XFIRE to twister39


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Alien
Były żołnierz



Dołączył: 06 Lut 2006
Posty: 688
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Turek

PostWysłany: Sob 21:08, 26 Sie 2006 Powrót do góry

a ile masz lat nowy kolego rekrucie? i moze powiesz cos wiecej o sobie? ...


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
grucha8
Clan Leader & Admin
Clan Leader & Admin



Dołączył: 13 Sty 2006
Posty: 1959
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z kątowni

PostWysłany: Sob 21:11, 26 Sie 2006 Powrót do góry

Dokladnie wiecej info prosze bo piszac JESTEM REKRUTEM!!!!!!!!!!!!!! to po tych wykrzyknikach za duzo sie nie dowiedzialem Razz


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
wwwmisza
Brygadzista
Brygadzista



Dołączył: 28 Cze 2006
Posty: 957
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gołdap

PostWysłany: Nie 0:54, 27 Sie 2006 Powrót do góry

Napominajac kolegow i ciebie to powiedz miedzy innymi co lubisz, jak masz na imie, jaka bronia lubisz grac, jaka mape najbardziej lubisz itd...a poza tym zycze ci wszystkiego dobrego, zebys pokazal nam ze jestes wartosciowy i wtedy przywitamy ciebie w naszych szeregach:) pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Twister




Dołączył: 26 Sie 2006
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Nie 11:02, 27 Sie 2006 Powrót do góry

spoko . Jestem Patryk z takiej prowincji zwanej Łęczna i mam 16 lat. w COD2 gram hmmmm z ponad 0,5 roku . Ulubiona mapa Toujane a broń Scoped Lee- Enfield Very HappyVery HappyVery Happy co chcecie jeszcze wiedzieć?? Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
wwwmisza
Brygadzista
Brygadzista



Dołączył: 28 Cze 2006
Posty: 957
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gołdap

PostWysłany: Nie 11:13, 27 Sie 2006 Powrót do góry

O prosze sniper:) hmmm:) ciekawe jak sprawy beda sie przedstawialy, teraz bede drapal sie po glowie zeby mnie nikt nie wygryzl:)heheheh...wiedzialem ze tak wkoncu sie stanie Rolling Eyes


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
grucha8
Clan Leader & Admin
Clan Leader & Admin



Dołączył: 13 Sty 2006
Posty: 1959
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z kątowni

PostWysłany: Nie 11:22, 27 Sie 2006 Powrót do góry

Org gre masz? Jestes w stanie placic skladki na serwer? Mikrofon, sluchawki i TS posiadasz?


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
S3ras




Dołączył: 20 Sie 2006
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z przed kompa...

PostWysłany: Nie 13:50, 27 Sie 2006 Powrót do góry

Grucha, ile pytań na raz zadajesz ;P


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
grucha8
Clan Leader & Admin
Clan Leader & Admin



Dołączył: 13 Sty 2006
Posty: 1959
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z kątowni

PostWysłany: Nie 14:04, 27 Sie 2006 Powrót do góry

Bo ja jestem wielowątkowy Razz


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Alien
Były żołnierz



Dołączył: 06 Lut 2006
Posty: 688
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Turek

PostWysłany: Nie 14:17, 27 Sie 2006 Powrót do góry

wielowatkowy i wieloalkoholowy xD a grucha tak BTW bimber pedzisz? bo moj dziadek tak ;p


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
grucha8
Clan Leader & Admin
Clan Leader & Admin



Dołączył: 13 Sty 2006
Posty: 1959
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z kątowni

PostWysłany: Nie 14:20, 27 Sie 2006 Powrót do góry

zaPEDZIC to ja Cie moge do gry Razz
Zreszta ja jeszcze nie dziadek Smile


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
ASF|*mateOOsh
team laGGer
team laGGer



Dołączył: 11 Mar 2006
Posty: 397
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: tam gdzie neostrade zakladaja 2 lata

PostWysłany: Nie 14:24, 27 Sie 2006 Powrót do góry

resztki porzeczek po robieniu soku
cukier
drożdże
woda

proporcje dość dowolne z wyjątkiem drożdży tych w zależności od ilości produktu końcowego do 2kg na 50litrów zacieru owoców - dużo cukru ? zalać wodą i najlepiej podgrzewać(grzałka akwarystyczna była dobra) przez 2-3 tygodnie aż przefermentuje potem już tylko destylacja najlepiej dwukrotna
------------------------------------------------------------------------
Wszystko zależy od tego co chcesz wypędzić - jak jakąś charę, to już ci podano receptę.
Podstawowy problem z rozmaitymi wódkami polega na braku dostępu do drożdzy gorzelnianych, fermentacja z użyciem drożdzy piekarskich daje charakterystyczny bimbrowy fuzel - fuj... Jeżeli masz więc drożdze gorzelniane to możesz sobie zafermentować mąkę, ziarno zbożowe, przetarte ziemniaki tyle, że w domowych warunach zachodu jest dużo a alkoholu raczej niewiele. Po trzba jeszcze przepuścić przez filtr z węgla aktywnego itp. Dlatego jest lepszy sposób - robisz coś w rodzaju wina owocowego, z tą różnicą, że nie przejmujesz się gęstością (byle sie dało z gąsiora wytrzepać i nie dajesz wody (psuje smak ostatecznego produktu). Owoce w polskich warunkach trzeba zazwyczaj dosłodzić, drożdze oczywiście winne (łatwo je kupić, reszta jak w instrukcji na etykiecie, najlepsze są typu malaga, albo podobne - w każdym razie do win mocnych). Drożdzy można dodać trochę więcej niż do normalnego wina. Zacier taki powinien fermentować 2-3 miesiące, aż będzie miał przynajmniej z 10 % (można sprawdzic organoleptycznie, nie jest takie złe, tyle że lubi po tym boleć głowa). Oczywiście należy pamiętać o rurkach fermentacyjnych, dokładnej sterylizacji gąsiora i takich tam. Teraz destylacja - do destylacji w domowych warunkach najlepiej nadaje się aparatura szklana, którą można nabyć w dowolnym sklepie ze szkłem laboratoryjnym (często z dokładną instrukcją obsługi), ale znakomita jest również aparatura ze stali nierdzewnej (można kupić np. w Austrii i podobno w Szwecji). Wbrew obiegowym opiniom destylacja dobrego zacieru nie powoduje wydzielania się w czasie tego procesu żadnego nieprzyjemnego zapachu. Destylację należy przeprowadzać w temperaturze mniej więcej 78-82 stopnie C. Idealna temperatura to 78,4 stopnia, ale nie należy przesadzac z dokładnością, bo jeden gąsior można destylowac tydzień. Pierwszą pięćdziesiątkę wypędu wylewa się w diabły i dalej destyluje, dopóki wypęd ma moc powyżej mniej więcej 30-40 %. Można przerwać wcześniej, wszystko zależy od zapachu rezultatu. Jeżeli zacier jest gęsty, można go trochę rozcieńczyć wodą, bo inaczej lubi sie przypalić. Czynność powtarza się kilka razy. Czasem wystarczy już jedna destylacja, a czasem i cztery to za mało. Destylując po raz kolejny należy wrzucić do naczynia kilka małych kamyczków - sprzyja to równomiernemu wrzeniu alkoholu, alkohol też dobrze jest (ze względów przeciwpożarowych) rozcieńczyć do ok 40 %. Otrzymany wypęd powinien dojrzewać 3 miesiące. Do gąsiorka z okowitą można wrzucić szczapki dębowe, co daje głęboki brązowy kolor (koniakowy). Inna szkoła głosi, że najlepsze są gałazki morwowe - dają zielonkawo-beżowy odcień napitku. No i gotowe - bimber w ten sposób otrzymany cechuje niezwykle silny aromat owoców (im dłużej leży, tym silniejszy), znakomity smak i brak efektów ubocznych nadużycia. Jeżeli lubisz anyżówkę (uzo, mastika, ricard, pernod) możesz do ostatniej destylacji dodać olejek anyżowy (do nabycia w aptece) i rozpuszczoną w spirytusie żywicę krzewu mastyksowego (niestety w Polsce niedostępna, można kupić np. w Bułgarii). Otrzyzmany w ten sposób alkohol jest krystalicznie czysty, a po dodaniu kropelki wody wspaniale mętnieje. Do jego produkcji najlepiej użyć wypędu z mało aromatycznych owoców (np. gorszych jabłek). Jak chcesz mieć coś w bardziej francuskim stylu możesz zastosować sztuczkę ze szczapkami dębowymi. Do produkcji zacieru najlepiej nadają się wiśnie, jabłka, morele (niestety w Polsce drogie i mało aromatyczne), gruszki Williamsy, winogrona (polskie czarne dają ciekawy aromat), maliny (absolutny hit) i podobne owoce. Rewelacyjny jest też bimber z fig, ale niestety w Polsce nie do zrobienia (w zeszłym roku 70 gr. za figę!). Generalnie pędzenie bimbru to wspaniała rozrywka, która znakomicie integruje rodzinę. Odrobina wprawy sprawi, że w kąt pójdą wszystkie konfitury i inne przetwory, a wszyscy pospołu zajmą się drylowaniem wiśni na bimber. Zajęcie to bowiem w sam raz na ciepłe letnie wieczory. I o ile zdrowsze od oglądania telewizji... To oczywiście wszystko teoria, bo pędzienie bimbru jest zabronione.




mniaaaaaaaaaaaam!!! od samego czytania w glowie moze sie zakrecic Wink


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Alien
Były żołnierz



Dołączył: 06 Lut 2006
Posty: 688
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Turek

PostWysłany: Nie 14:32, 27 Sie 2006 Powrót do góry

owned! Very Happy wymieklem ;p


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
wwwmisza
Brygadzista
Brygadzista



Dołączył: 28 Cze 2006
Posty: 957
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gołdap

PostWysłany: Nie 15:26, 27 Sie 2006 Powrót do góry

aahahaha:) co zapodal:) berbelucha to najlepsze co moze byc na swiecie:) heheheh Twisted Evil


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
rav
Były żołnierz



Dołączył: 24 Maj 2006
Posty: 409
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: brzeszcze

PostWysłany: Nie 20:32, 27 Sie 2006 Powrót do góry

ej no nie spamujcie ,tu tylko pisac o rekrucie twisterze!!!ADmin wywalic to gdzie indziej:P


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: FI Theme :: Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
 
 
Regulamin